dansen op de afvalberg

dansen op de afvalberg

Voorstelling: 
WegWerpWereld
woensdag, 7 oktober, 2009

Vreemde bouwsels op plekken waar die gisteren nog niet waren, fluoriscerende werklui met helmen: na een half jaar Rondje Heijendaal kijken we nergens meer van op. Maar de constructie die we vandaag aantreffen op het Pieter Bondamplein dient een ander doel. Het is zowel podium als tribune van Wegwerpwereld, een dansvoorstelling door het gezelschap vloeistof. Nog tot 17.00 uur te bekijken. Voor wie durft.

Voor de maximaal vijftien toeschouwers die in het getimmerde hok kunnen plaatsnemen op de provisorisch getimmerde bankjes, biedt Wegwerpwereld een enerverend spektakel. De dansers hebben nauwelijks ruimte zodat ze letterlijk tegen muren stuiteren. Tussen, en soms tegen de bezoekers die behalve als toeschouwer, ook fungeren als decorstuk en daarom het kostuum van een vuilnisophaler dienen te dragen.

Wegwerpwereld biedt een ironische kijk op onze consumptiemaatschappij. Een ogenschijnlijk gelukkig stelletje wordt geconfronteerd met het eigen afval en ziet daardoor haar leefwereld steeds kleiner worden. De groeiende beklemming stevent onvermijdelijk af op een explosieve climax waarbij je als toeschouwer blij bent met je beschermende kleding. Een pakkend concept, dat virtuoos wordt uitgevoerd. Een aanrader dus.

Wegwerpwereld is door Cultuur op de Campus georganiseerd als bijdrage aan de Dansweek Gelderland.