stadswild

stadswild

een meeloopvoorstelling over vooroordelen

Wat denk je nu eigenlijk?

De jonge mens is vol van idealen, dromen en wensen - tegen oorlog en voor de dieren, tegen geweld en voor je vrienden. En toch, steeds ‘vinden’ we iets van onszelf, van een ander, van de wereld....Constant zijn we bezig het uiterlijk en gedrag van anderen te lezen. Hun kleren, hun woning, hun straat of wijk gebruiken we om een inschatting te maken wie we nou eigenlijk voor ons hebben. Voor de veiligheid. Maar de grap is dat wat we over de ander denken vaak niet eens klopt. Gaan het ‘onbekende’ niet te gemakkelijk uit de weg? 

In een klein groepje volg je de danser door de straten van de stad. Door de koptelefoon hoor je zijn gedachten. “Hier woont een asociaal gezin” Voorzichtig kijk je naar de dingen om je heen, dingen waaraan je normaal gesproken voorbij loopt: het onkruid tussen de straatstenen, dat ene paaltje dat net schever staat dan het andere, de oneffen verf op de voordeur. Een oude heer schuifelt langzaam over het zebrapad, verderop fietst een stevig meisje, de vrouw laat net haar sleutel vallen. Vraag je je af hoe het huis er achter de voordeur uit ziet? Is hij te traag, en zij te raar? Ben je je bewust van de gedachten en vooroordelen die constant door je hoofd flitsen? 

In een ‘danstrip’ door de straten van de stad wordt dans, muziek en gesproken tekst tot een totaalbeleving, die je als toeschouwer constant laat twijfelen wat nou echt 'echt' is en wat een fabeltje in je hoofd. 

Première voorjaar 2019

Lengte: 40 min