welkom in de buitenwereld!

welkom in de buitenwereld!

vloeistof plaatst dans buiten, midden in de openbare ruimte. jij bekijkt de dans en reacties vanachter de licht getinte ruiten van een luxe sedan.
in een auto kun je ongemerkt en ongegeneerd voorbijgangers begluren. je bent deel van het geheel, maar gescheiden van de buitenwereld. door de beschermende kooi van glas en staal ben je een anonieme gluurder, die intimiteit ziet en ervaart. je wordt je bewust van jezelf als voyeur.

in de onregisseerbare werkelijkheid van een doorgaande weg plaatst vloeistof haar danseres. fietsers, auto's, vrachtwagens en voetgangers passeren. het frame van de ruiten geeft het kader van waaruit alles van de omgeving toch een bedoeling lijkt te hebben. wat zie ik? waar moet ik kijken? wat is nep? wie zit in het complot? en wie kijkt toe? wat verwacht ik? in deze setting wil vloeistof gebruik maken van de spanning die prikkelt. met subtiele verstoringen en ingrepen legt het choreografenduo op een treffende manier de gedragingen in de urbane omgeving bloot.
Welkom in de buitenwereld is een danservaring die je een andere kijk op dans bezorgt.

voor je het weet ben je onderdeel van de cast. passanten krijgen ook een voorstelling. Spannend, intimiderend, bloedstollend en heel goed in elkaar gezet. Bedankt!! (Eric Mulder)
dansvoorstelling gezien vanuit een geparkeerde auto. binnen de muziek en op straat de dansers. zo gaaf concept ! alsof je in een film zit met heel veel "figuranten". (ton sondag)

dank

coproduction dansateliers

pre-research at dansmakers amsterdam

among others showed at > Gessnerallee (invisible zürichs) festival witte de with (rotterdam), young arts festival (vlissingen), Dimanche Rouge (Helsinki), het parcours/theater aan het vrijthof (m'tricht), festival zwart(Zwolle), cultuurnacht (tilburg), cc hasselt (belgië), international streetfestival (Leeuwarden), Onderstroom (Vlissingen), Fabriek Magnifique (Veghel), museumnacht (St.Gallen, Stein am Rhein), frasq (paris) Nederlandse Dansdagen (maastricht)