welkom op onze website!

De winter breekt al bijna aan,  volgende week is onze laatste voorstelling van 2017 op de trendnacht in Breda. Straks in de donkere december maand zie je ons  nog een keer opduiken met de interactieve ramen op amsterdam lightfestival. Ondertussen werken we hard aan nieuwe plannen, en het benaderen van festivals. kijk binnenkort op onze speellijst waar je ons  kan tegenkomen en wat de insteek voor onze nieuwe voorstellingen wordt.

Afgelopen maanden was een volle en succesvolle tijd met tournee in china, zwitserland en indonesië ,dansten we jukeboxcity in het feestelijke openingsprogramma van de dansmaand tilburg , en in de binnenstad van zwolle tijdens dansfestival lift me up!  In deze voorstelling staat de publieke ruimte en hoe we ons daarin gedragen en wat we van elkaar denken centraal. vanachter glas kijk je naar de stad, de passanten en de reacties op de interventies van onze dansers.

De kennis en vaardigheden die we in onze afgelopen jaren hebben ontwikkeld in het omgaan met de publieke ruimte  en hoe daarin dans te plaatsen, was input voor een masterclass voor de kersverse pps (performing public space)  opleiding. Tevens gaven we een week  een Lab getiteld over werken in de publieke ruimte aan 8 moedige 2e jaar dansstudenten van fontys dansacademie in de making space week. bekijk de aftermovie en lees de blogs van deelnemend dansstudent izah.

Hoogtepunt van dit jaar was de productie   Hellend Vlak , een spannende locatievoorstelling die reflecteert op de klimaatproblematiek: vier mensen struggelen om te overleven op het dak van een onderwatergelopen huis. We zijn trots op de **** recensie in de  theaterkrant. naast de nerderlandse tour is de voorstelling ook naar indonesië gereisd en daar in de prachtige botanische tuinen van bogor opgevoerd.  Hellend Vlak kwam mede tot stand  door gulle crowdfundbijdragen. dank dank dank aan iedereen die samen met cultuurfondstilburg dit project heeft helpen realiseren.

Ook was vloeistof op oerol met we wachten op de grensDe voorstelling onderzoekt het fenomeen grens. lees hier de recensies / publiekreacties. in deze urbane interventie hoef je als publiek bepaald niet te wachten maar krijg je een actieve rol in de verdeling van de ruimte en optrekken van scheidslijnen. 

dood op de boot is meer dan 100 keer gespeeld. dit jaar naar was het duet te zien in bij het openluchttheater (vondelpark amsterdam) westwaards (rembrandpark amsterdam), in doetinchem en in belgië.

tot ziens! 

anja & yuri

 

foto's gemaakt door het publiek