welkom op onze website!

begin februari speelden we de interactieve kindervoorstelling ansteckungsgefahr in tanzhaus zürich voor 3 dagen. 200 kinderen mochten dans even vanuit een heel andere hoek meemaken en los gaan met hun eigen bewegingen en fantasie!

we zijn ondertussen aan de slag met de voorbereidingen van ons nieuwste project hersenvakantie (zomer 2018 première!). we zijn blij dat het huis utrecht en kunstenaarswerkplaats diepenheim ons verwelkomen voor residentie, waar we ons onderzoek naar onze relatie met de grond vorm zullen geven.

We kijken terug op een succesvol 2017 met tournee in china, zwitserland en indonesië, op Oerol, Onderstroom en festival karavaan. We dansten jukeboxcity in het feestelijke openingsprogramma van de dansmaand tilburg en in de binnenstad van zwolle tijdens het nieuwe dansfestival lift me up! hoe we ons in de publieke ruimte gedragen en wat we van de onbekende ander denken staat in deze verborgen voorstelling centraal. Jukeboxcity staat ook in 2018 op ons programma.

Hellend Vlak, de  locatievoorstelling op het dak van een onderwatergelopen huis gaat naar op toffe festivals deze zomer! We zijn trots op de **** recensie in de theaterkrant. naast de nederlandse speeldagen reisde de voorstelling naar indonesië waar die werd opgevoerd in de prachtige botanische tuinen van bogor. Dit jaar reizen we ook naar belgie en duitsland.

De kennis en vaardigheden van ons werk in publieke ruimte delen we met de kersverse master van fontys pps (performing public space)  en met de dansopleidingen van fontys dansacademie. bekijk de aftermovie en lees de blogs over de making space week 2017!

De expeditie-voorstelling we wachten op de grens onderzoekt de diverse aspecten van het fenomeen grens. De voorstelling heeft -helaas- nog niets aan actualiteit ingeboedt en kun je zeker op meerdere plekken zien komende zomer.  meer weten? lees de recensies / publiekreacties.

film: het samenwerkingtraject met bob driessen waarmee we de interactieve dansfilminstallatie interactive ramen hebben gemaakt wordt verdiept in een nieuw project waarbij bob on heeft gevraagd  om samen en vr-dansfilm te ontwikkelen. tevens is onze nieuwste korte film I bumped my head uitgekozen voor het internationale dansfilmfestival Loikka in helsinki. het onderzoek naar nieuwe vormen tussen dans en film gaat verder.

tot ziens! 

anja & yuri
 

foto's gemaakt door het publiek