jochen stechmann

 

jochen stechmann

Jochen Stechmann studeerde wiskunde in Hamburg en hedendaagse dans in Tilburg. jochen werkt als choreograaf en performer. In 2010 studeerde hij daarnaast af aan DasArts

Als danser/performer werkte jochen met Nir de Volff/totalbrutal, Sanja Mitrovic, g-netwerk, TRASH, Meine Seele Teatro, Vloeistof, Warner en Consorten, Pia Meuthen, Theatergroep Aurora,  Montajstroj, Compagnie Blue Elephant en Das Letzte Kleinod.
 
jochen maakt als choreograaf al sinds vele jaren eigen werk. de artistieke werken bestrijken een breed spectrum van disciplines: choreografie, film, theater, compositie, schrijven en installatie. De werken hebben bijna altijd documentaire strategieën en elementen van een natuurwetenschap.choreografieën dagen vaak de perceptie van wat kan worden opgevat als hedendaagse 'dans' uit. Zijn werken weigeren een esthetische benadering van dans en streven naar een sobere en authentieke beweging en theater kwaliteit, zo radicaal persoonlijk mogelijk.
Behalve in Nederland, werd zijn werk getoond op podia in België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland. jochen werkt samen met Nadia Tsulukidze in hun danstheatergezelschap Traum-A. zijn laatste werk: The Critical Piece (ism dansmakers) is een theatrale choreografie op basis van reeds bestaande dans kritieken/recensies.